Sayfalar

#YasinİçinAdaletArayışı



 M.Şerif Durmaz / Doğruhaber


Yasin ve arkadaşlarının katil zanlılarının yargılandığı ilk duruşma dün Ankara'da görüldü. Gözler mahkemedeydi. Adaletin tecelli edip etmeyeceği merak ediliyordu.

Yasin ve arkadaşları için adalet ara
yışından istenilen sonuç alınmadı. Mazlumları yıllardır suçsuz yere cezalandıran yargı sisteminden pek de umutlu değildik zaten. 

Mahkeme, dava avukatlarının tüm taleplerini reddetti ve bir tutuklu sanığı daha serbest bıraktı. Böylece tutuklu sayısı 21'e düştü. Bu gidişle, tutuklu sayısı gittikçe azalacak gibi gözüküyor. 

6-8 Ekim katliamının sadece bir camiaya yönelik olmadığı, insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu ve bu kapsamda değerlendirilmesi, özellikle de bu katliamın azmettiricilerinin de mutlak surette hesap vermesi gerektiği belirtilmesine rağmen mahkeme heyeti, bu taleplere olumlu yaklaşmadı, Yasin ve arkadaşlarını savunan 120'ye yakın avukatın talebini kabul etmedi. 

Yasin Börü davasında, sanıkların insanlığa karşı işlenen suçtan yargılanması bekleniliyordu, bunu davayı takip eden ve hazırlanan iddianameyi bilen avukatlar ifade ediyordu. Kamuoyunun büyük bir kesiminde de bu beklenti üst seviyedeydi. Ancak beklenti gerçekleşmedi. 

Sanıklar daha önce verdikleri ifadeleri bile reddedip çelişkili yeni ifadeler verdiler. Mahkeme heyeti, sanıkların verdiği ifadelere göre duruşmayı değerlendirmiş olmalı ki, sanıklardan birini serbest bıraktı ve duruşmayı 25 Kasım 2015 tarihine erteledi.

Türkiye'de adalet mekanizmasının kişiye göre değiştiğini daha öncelerde de defaatle ifade etmişizdir. Yasin Börü davası öncesinde de bunu ifade ettik... DEVAMI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Duyuru!

Duyuru!
hepfikirtv.blogspot.com site üzerinde gözüken ve reklamı yapılan tanıtımlardan sorumlu değildir. Site üzerinde görünen herhangi reklama ait ürünleri ve ya ürünlere ait hizmetlerin yer aldığı diğer websitelerini mallarını ve ya hizmetlerini desteklemeyiz ve ya herhangi bir sorumluluk kabul etmeyerek, hiçbir taahhütte bulunmayız...

Duyuru

BLOGUMUZA HOŞ GELDİNİZ DÜŞÜNCELERİNİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR.! hepfikirtv.blogspot.com

Bizimle İletişe geçin

Ad

E-posta *

Mesaj *

Zekeriya Yapıcıoğlu kimdir

Zekeriya Yapıcıoğlu kimdir
Zekeriya Yapıcıoğlu hakkında bilmedikleriniz...

SAİT ŞAHİN kimdir ?

SAİT ŞAHİN kimdir ?
SAİT ŞAHİN hakkında bilmedikleriniz...