Sayfalar

PKK KADIN ÇOCUK DEMEDEN 7 BİN SİVİLİ KATLETTİ

PKK KADIN ÇOCUK DEMEDEN 7 BİN SİVİLİ KATLETTİ

Terör örgütü PKK'nın ilk saldırıyı gerçekleştirdiği 1984'ten bu yana düzenlediği 83 bin 500 saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 6 bin 741 sivil hayatını kaybetti.







27 Ağustos 2015 Perşembe 14:30
Terör örgütü PKK'nın ilk eylemleri olan 15 Ağustos 1984'teki Şemdinli ve Eruh baskınlarından bugüne kadar düzenlediği 83 bin 500 saldırıda, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaşayanlar olmak üzere aralarında bebek, çocuk ve kadınların da bulunduğu 6 bin 741 vatandaş hayatını kaybetti, 14 bin 257 kişi de yaralandı.
İlk hain saldırı 1984'te
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri başta olmak üzere Türkiye genelinde binlerce asker ve sivilin haince katledildiği PKK saldırıları ilk olarak 15 Ağustos 1984'te başladı. Bölücü terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın talimatıyla 15 Ağustos'ta Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Şemdinli ilçelerine düzenlenen saldırılarda er Süleyman Aydın şehit oldu. Saldırıda 9 askerle 3 sivil de yaralandı.
Konuya ilişkin değerlendirme yapan terör uzmanları, gerçekleşen ilk saldırıda bile bölge insanı 3 sivilin yaralanmasının terör örgütü PKK'nın amacının Kürt halkının hakları olmadığını ortaya koyduğunun altını çizdi.
Terör uzmanlarına göre, ilk saldırının ardından günümüze kadar düzenlenen yüzlerce pusu, mayın ve bombalı saldırılarda öldürdüğü ya da kurşuna dizerek katlettiği siviller, terör örgütü PKK'nın hiç bir zaman umurunda olmadı. Kanlı eylemlerin ardından sivillerin ölmesini "doğal"  göstermeye çalışan ve karşı çıkan bölge insanını da tehditle sindirmek isteyen PKK'nın asıl amacının, varlığını sürdürmek olduğu belirtildi.
İlk saldırıdan itibaren terör örgütü mensuplarının sivilleri hedef alan birçok eylem düzenlediği de kayıtlara geçti. Terör örgütünün bugüne kadar düzenlediği 83 bin 500 saldırıda başta bölge halkı olmak üzere aralarında bebek, kadın ve çocukların olduğu 6 bin 741 vatandaş hayatını kaybetti, 14 bin 257 vatandaş da yaralandı.
Eylemlerini kendi yayın organları aracılığıyla da üstlenen terör örgütü PKK'nın 31 yılda gerçekleştirdiği hain saldırılardan bazıları şöyle:
"22 Ocak 1987'de Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortabağ köyünde düğün evine PKK'nın gerçekleştirdiği bombalı eylem sonucu 2’si çocuk, 4’ü kadın toplam 8 köylü vahşice katledildi. Düğün yapılan evin damına çıkan PKK üyeleri düğüne katılanlara el bombalarıyla saldırdı.
23 Ocak 1987'de ise gözü dönmüş PKK militanları, Gündükörte mezrasında 2'si bebek, 5'i çocuk, 1'i yaşlı olmak üzere 10 kişiyi öldürdü, 10 kişiyi ağır yaraladı.
7 Mart 1987'de Mardin'in Nusaybin ilçesi Açıkyol Köyü'nde 6'sı çocuk 8 kişi kurşuna dizildi.
21 Mayıs 1987'de Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Yolçatı köyünü gece vakti basan terör örgütü PKK, köy öğretmeni Asım Özden'i ve köyün imamı Mehmet Bayram'ı evlerinden alıp kurşuna dizerek katletti.
12 Haziran 1987'de PKK'lı teröristler Milliyet Gazetesi Dicle ilçesi muhabiri Mehmet Çağdaş'ı öldürmek için düzenlediği saldırıda Çağdaş'ın yeğeni 13 yaşındaki Yaşar Sabur'u katletti.
20 Haziran 1987'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu Mardin'in Ömerli ilçesindeki geçici köy korucusu ailelerin yoğunlukta olduğu Pınarcık köyünde 16'sı çocuk 30 kişi vahşice öldürüldü.
8 Temmuz 1987 bilançosu: 44 ölü, 13 yaralı
8 Temmuz 1987'de Mardin'in Midyat ilçesine bağlı Yuvalı (Anıklı) köyü Haraberk mezrasına saldıran PKK'lı teröristler aynı aileye mensup 7'si çocuk 2'si kadın 9 kişiyi katlettiler.
Aynı saatlerde bir başka grup, Yuvalı köyüne 20 dakika uzaklıktaki Peçenek köyünü basarak, kadın çocuk ayırmaksızın 16 kişiyi kurşuna dizerek katletti.
Yuvalı köyündeki katliamdan sonra, köye başsağlığı için giden civar köylülerin bulunduğu minibüs, PKK'lılar tarafından Yuvalı-Midyat yoluna kurulan mayın sonucu havaya uçtu. 3 kişi öldü, 13 kişi yaralandı.
Aynı gün Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Peçenek köyü de PKK tarafından basıldı. Kadın çocuk ayırmaksızın 16 kişi kurşuna dizildi.
Milan mezrası katliamı
19 Ağustos 1987'de Milan mezrasına saldıran teröristler, 3  günlük ve 6 günlük iki bebeği katletti. Saldırıda 25 kişi öldü, 34 kişi ağır yaralandı. Öldürülen sivillerden 14'ü 18 yaşın altındaydı.
21 Eylül 1987'de Şırnak'ın Güneyce köyü Çiftekavak mezrasını basan PKK'lılar, 2'si hamile 5 kadın, 4'ü çocuk 11 kişiyi katletti, 2 kişiyi ağır yaraladı.
10 Ekim 1987'de Siirt’in Şırnak ilçesine bağlı Çobandere mezrasını basan teröristler, birçoğu yaşlı, kadın ve kundaktaki bebek olmak üzere 13 kişiyi katletti, 9 kişiyi ağır yaraladı. 
Koyunları bile bıçakladılar
28 Mart 1988'te Şırnak’ın Yağızoymak Köyü’ne saldıran terör örgütü PKK, 9 masum çobanı boğarak, 350 koyunu ise bıçaklayarak katletti.
9 Mayıs 1988'te Mardin'in Nusaybin ilçesi Taşköyü'nün Behmenin mezrasını basan PKK'lı teröristler, aynı aileden 8'i çocuk, 2'si kadın 11 kişiyi öldürdüler. Saldırıda 2 çocuk ise ağır yaralandı.
6 Kasım 1988'te Mardin'in Dargeçit ilçesine bağlı Sümer Köyü'nü basan PKK militanları, öğretmen lojmanını kuşatarak 3 öğretmeni katletti, 1 öğretmen ağır yaralandı.
21 Mart 1990'da hain terör örgütü, Elazığ-Kovancılar'da yol keserek 9 mühendis ve firma mensubunu kurşuna dizerek öldürdü.
Öldürdükten sonra minibüsü ateşe verdiler
15 Nisan 1991'de Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki bir yolcu minibüsünü durduran eli kanlı teröristler, araçtaki 7 kişiyi kurşuna dizdi, 5 kişiyi ağır yaraladı. Teröristler saldırının ardından minibüsü ateşe vererek kaçtılar.
 28 Nisan 1991'de Bingöl'ün Solhan ilçesindeki öğretmenevi lokalini basan PKK'lı teröristler 4 kamu görevlisini öldürdü, 5 kişiyi yaraladı. Teröristler Kaymakam Ersin Ateş, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Türksever, Orman İşletme Şefi Ahmet Yenen ve Orman Muhafaza Memuru Fevzi Kaplan'ı vahşice katlettiler.
25 Aralık 1991'de PKK'lı teröristler İstanbul'un Bakırköy ilçesinde bulunan Çetinkaya Mağazası'na, gündüz saatlerinde molotofkokteyli attı. Saldırı sırasında mağazada bulunan 7'si kadın, 1'i çocuk 11 kişi öldü.
23 Mayıs 1992'de Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Dumanlı köyünü basan PKK'lılar, 2'si çocuk, 2'si kadın 4 kişiyi öldürdü, 2 kişiyi ağır yaraladı. Teröristler saldırısı sonrası köydeki bir genci de kaçırdı.
22 Haziran 1992'de Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Seki köyündeki iki korucunun evine saldıran teröristler 8'i çocuk, 10 kişiyi vahşice katletti, 2 kişiyi ağır yaraladı.
Camiye saldırı: 10 kişi katledildi
26 Haziran 1992'de Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Yolaç köyünü basan terör örgütü PKK, camiye saldırarak 10 kişiyi öldürdü, 4 kişiyi yaraladı.
15 Eylül 1992'de Diyarbakır'ın Silvan ilçesi ile Malabadi Köprüsü arasındaki Bahçe köyü yakınlarında yol keserek kimlik kontrolü yapan PKK’lı teröristler, Şirvan Belediye Başkanı M. Münip Şerafeddinoğlu, Belediye Yazı İşleri Müdürü Adil Kaplan, ANAP'ın Şirvan İlçe Başkanı Hüseyin Feyimoğlu ve makam şoförü Kemal Uğur'un bulunduğu iki araca ateş açtılar. Hüseyin Feyimoğlu ağır yaralı olarak kaçmayı başarırken, PKK'lılar tarafından kaçırılan Belediye Başkanı ve Yazı İşleri Müdürü katledildi.
Köyü ateşe vererek korucuları kaçırdılar
1 Ekim 1992'de, Bitlis'in Merkez ilçesine bağlı Cevizdalı Köyü'nü gece geç saatlerde basan terör örgütü PKK, 8'i çocuk olmak üzere 30 kişiyi katletti, saldırıda 20 kişi yaralandı. Kadın ve çocukları rehin alarak geçici köy korucularına silahlarını bıraktıran teröristler, bölgeye sevk edilen güvenlik güçlerinin gelmesiyle köyü ateşe verdikten sonra 13 korucuyu yanlarına alarak kaçtı.
Kamu binalarını hedef aldılar, sivilleri katlettiler
9 Kasım 1992'de Diyarbakır'ın Hani ilçesine saldıran PKK'lı teröristler Kaymakamlık binası, PTT, Askerlik Şubesi ve lojmanları, Karayolları Şube Şefliği, Adliye binası, Emniyet Müdürlüğü lojmanları ile diğer kamu kuruluşlarına ateş açtılar, araçları yaktılar ardından binaları ve evleri basarak insanları kurşuna dizdiler. Saldırıda 4'ü çocuk, 4'ü kadın 12 kişi öldü, 3 kişi ağır yaralandı.
33'ü asker 40 kişiyi kurşuna dizildi, 22 kişiyi kaçırıldı
24 Mayıs 1993'te, Bingöl-Elazığ karayolunda araçların yolunu kesen PKK'lı teröristler, usta birliklerine giden ve askerliklerini tamamlayıp memleketlerine dönen üniformasız askerlerin olduğu otobüsleri durdurdu. Terör örgütü, 33'ü asker, 40 kişiyi olay yerinin yakınında kurşuna dizerek katletti. Sivil araçları ateşe verdi, 13'ü asker, 1'i polis 22 kişiyi de kaçırdı.
30 Haziran 1993'te PKK militanlarının Mardin Merkez, Yalım Köyü'ne bağlı Hamzabey mezrasında gerçekleştirdiği katliamda Gökoğlu ailesinin evine roketatar ile saldırı düzenlendi ve 7 kişi katledildi.
Başbağlar katliamı
5 Temmuz 1993'te terör örgütü PKK militanları Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 28 kişiyi köy meydanında toplayarak kurşuna dizdi. Hainler, ateşe verdikleri evlerde 5 kişiyi de diri diri yaktı. PKK'lılar katliamdan sonra "Sivas'ın intikamı alındı" şeklinde bildiri bıraktı. 
4 Ekim 1993'te Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı köylere peş peşe baskın düzenleyen teröristler, Kalkancık köyüne düzenlediği roket ve ağır silahlı saldırıda 3'ü kadın 3'ü erkek ve 4'ü korucu olmak üzere 10 kişiyi katletti. Aynı gün hainler tarafından Daltepe köyüne yapılan saldırıda ise aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 23 kişi öldürüldü. Hain saldırıda ölenlerin arasında 9 aylık Gülcan bebekde bulunuyordu.
25 Ekim 1993'te Yolalan beldesine baskın yapan terör örgütü PKK militanları, 4 öğretmeni ve 2 yaşındaki kız çocuğunu katletti.
26 Ekim 1993'te Erzincan-Erzurum karayolu üzerinde Sansa Deresi mevkisinde üç otobüsü durduran PKK'lı teröristler, yolcuları bir araya toplayarak kurşuna dizdi. 4 kişi öldü, 12 kişi ağır yaralandı. Teröristler, üniversite öğrencisi iki kızı da kaçırdı.
1 Ocak 1994'te Elazığ'ın Maden ilçesinde iki yolcu otobüsünü durdurup  kimlik kontrolü yapan PKK'lılar 8 kişiyi kurşuna dizdi.
21 Ocak 1994'te Mardin'in Savur ilçesine bağlı Ormancık ve Akyürek köylerine roket ve gaz bombalarıyla saldıran PKK, 11'i çocuk 21 kişiyi öldürdü.
11 Eylül 1994'te yeni eğitim-öğretim yılının ilk günü Tunceli'nin Mazgirt İlçesi Darıkent Beldesi'nde PKK'lı teröristler lojmanlarından çıkardığı 6 öğretmeni belde merkezinde kurşuna dizerek katletti.
11 Ekim 1994'te Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Katranlı ve Taşkesen köylerinde görevli 5 öğretmeni kaçıran PKK'lılar 4 öğretmeni kurşuna dizdi.
1 Ocak 1995'te Hamzalı'da gerçekleştirilen saldırıda çoğu çocuk ve kadın 20 kişi katledildi. Köyü basan teröristler "bu gece hepinizi imha edeceğiz. Sizleri yakacağız bu topraklar bizimdir" dedikten sonra katliamı gerçekleştirdi.
24 Temmuz 1995'te İran'dan gelen kalabalık PKK'lı terörist grubu, Van‘ın Gürpınar ilçesine bağlı Akdoğu köyü Atabinen mezrasına giremeyince evleri roket atışına tuttu. Teröristler, 7'si kadın ve çocuk, 12 kişiyi öldürdü, 13 kişiyi ağır yaraladı.
5 Eylül 1995'te Hatay’ın Samandağ ilçesi Seldiren köyü yakınlarındaki bir maden ocağını basan PKK'lılar 9 madenciyi kurşuna dizdi. İşçilerden 8'i yaşamını yitirirken, biri yaralı olarak kurtuldu.
Kuşadası'ndaki saldırıda turistler de öldü
30 Nisan 2005'te terör örgütü PKK tarafından Kuşadası merkezine bırakılan bir bombayı etkisiz hale getirmeye çalışan Başkomiser Yaşar Aykaç şehit oldu.
16 Temmuz 2005'te yine kent merkezinde bir minibüse bırakılan bombanın patlaması sonucu 2'si turist 5 kişi yaşamını yitirdi.
Güngören katliamı
27 Temmuz 2008'de PKK'lı teröristler İstanbul'un Güngören ilçesinde bombalı saldırı düzenledi. Medrese Caddesi üzerine bırakılan iki bombanın on dakika arayla patlaması sonucu 5'i çocuk olmak üzere 18 kişi öldü, 154 kişi yaralandı.
3 Ekim 2008'de Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na kalabalık bir PKK grubunun gerçekleştirdiği saldırıda 15 asker şehit olurken, 2'si ağır 20 asker de yaralandı. Saldırıda 23 PKK'lı ölü ele geçirildi.
22 Haziran 2010'da  terör örgütü PKK tarafından İstanbul'un Halkalı semtinde askeri servis aracına bomba ilesaldırı düzenlendi. Biri lise öğrencisi, 4'ü asker 5 kişi yaşamını yitirdi.
Kumrular'da patlama
20 Eylül 2011'de Ankara'nın merkezindeki Kızılay Kumrular Caddesi'nde Çankaya Kaymakamlığı önünde meydana gelen patlamada 3 kişi öldü, 3'ü ağır 34 kişi yaralandı. Patlamanın ardından yanan bir minibüs ile 6 araçta maddi hasar meydana geldi.
Kobani olayları
7 Ekim - 2 Kasım 2014'te HDP, DAEŞ'İ protesto etmek ve Kobani'ye destek olmak için "sokağa çıkma, alan tutma ve harekete geçme" çağrısında bulundu. Meydana gelen şiddet olaylarında, 31 kişi hayatını kaybetti, 2 polis şehit oldu, 221 vatandaşla 139 polis yaralandı.
11 Nisan 2015'te Ağrı'nın Diyadin ilçesine bağlı Yukarıtütek köyündeki ağaç dikme etkinliği için güvenlik önlemi alan askerler ile terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada 4 asker yaralandı, 5 PKK'lı ölü ele geçirildi.
2015'te eylem sayısı arttı
Ocak-Temmuz 2015 döneminde çözüm sürecine rağmen terör olaylarında artış meydana geldi.  Terör olaylarının türüne göre yapılan istatistiklerde,terör örgütü PKK ve yandaşları 7 ayda toplam bin 83 şiddet eylemi düzenlerken, bu eylemlerden 154'ü silahlı saldırı, 172'si patlama, 351'i taşlı sopalı saldırı, 4'ü silahlı çatışma, 8'i patlayıcı madde koyma, 10'u yol kesme, 8'i gasp, 19'u kaçırma ya da rehin alma, 47'si kundaklama, 241'i molotofkokteyli atma, 69'u tehdit olayı şeklinde gerçekleşti.
Son 10 ayda PKK terör örgütünün saldırıları sonucu 62 vatandaş hayatını kaybetti, 429'u ise yaralandı. Aynı dönemde PKK'nın saldırılarına hedef olan iş yeri sayısı 882'yi bulurken, hasar gören sivil araç sayısı ise 884 olarak emniyet kayıtlarına geçti.
Örgüt içi infazlar
Kanlı terör örgütü sivillerin yanı sıra örgüt içinde çıkar çatışması yaşadığı ya da kendine muhalefet eden militan ve yöneticileri de "ajan" veya "hain" oldukları gerekçeleriyle infaz etti. 
Tam olarak sayıları bilinmese de Mehmet Turan, Murat Bayraklı, Zülfi Gök, Enver Ata, İzzettin Evcil, Çetin Güngör, Abdullah Kumral, Resul Altınok, Lamia Baksi, avukat Mahmut Bilgili, Mehmet Tunç, Mustafa Ömürcan ve dört arkadaşı ile Şahin Dönmez ve Mehmet Çimen örgüt içi infaz listesinde yer aldı.
22 bin 374 terörist etkisiz hale getirildi
AA muhabirinin emniyet verilerinden derlediği bilgiye göre, güvenlik güçlerinin gerek şehirde gerekse kırsalda 31 yıldır süren uzun soluklu mücadelesi neticesinde 22 bin 374 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilirken, bin 480 terörist yaralı olarak yakalandı. Operasyonlarda örgüt mensuplarıyla 48 bin 435 uzun namlulu ve ağır silah, 79 bin 864 el bombası ile 43 bin 120 tabanca ve 5 milyon 78 bin 562 mermi ele geçirildi.
Gerek operasyon gerekse çatışmalarda PKK'lı teröristlerle mücadele eden güvenlik güçleri 31 yılda bin 466'sı geçici köy korucusu olmak üzere 7 bin 230 şehit verdi, 21 bin 128'i yaralandı.


Gazze'de 120 bin kişi 'sudan' mahrum



Gazze`de İsrail`in geçen yıl düzenlediği saldırılar sonucu alt yapının zarar görmesi sebebiyle, 120 bin kişinin içme suyundan mahrum olduğu bildirildi.


GAZZE: Gazze'de İsrail'in geçen yıl düzenlediği saldırılar sonucu alt yapının zarar görmesi sebebiyle, 120 bin kişinin içme suyundan mahrum olduğu bildirildi.
Kıyı Belediyeleri Su İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'de 120 bin kişinin evine su ulaşmadığı, bu sayının da bölge sakinlerinin yüzde 23'üne tekabül ettiği belirtildi.


Gazzeliler, gelirlerinin üçte birini suya harcıyor

İsrail'in son saldırılarının sebep olduğu yıkım ve tahrip nedeniyle, Gazze'nin su sıkıntısı tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna işaret edilen açıklamada, "İsrail saldırılarının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen su durumu oldukça kötü. Binlerce insan temiz su ve içme suyuna ulaşma sıkıntısı çekiyor" denildi.
Gazze'ye yönelik saldırıların altyapıya verdiği zararın 34 milyon dolar olduğu kaydedilen açıklamada, yer altı suyunun kullanıma uygun olmamasından ötürü insanların gelirlerinin üçte birini suya harcadığı vurgulandı. 

Duyuru!

Duyuru!
hepfikirtv.blogspot.com site üzerinde gözüken ve reklamı yapılan tanıtımlardan sorumlu değildir. Site üzerinde görünen herhangi reklama ait ürünleri ve ya ürünlere ait hizmetlerin yer aldığı diğer websitelerini mallarını ve ya hizmetlerini desteklemeyiz ve ya herhangi bir sorumluluk kabul etmeyerek, hiçbir taahhütte bulunmayız...

Duyuru

BLOGUMUZA HOŞ GELDİNİZ DÜŞÜNCELERİNİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR.! hepfikirtv.blogspot.com

Bizimle İletişe geçin

Ad

E-posta *

Mesaj *

Zekeriya Yapıcıoğlu kimdir

Zekeriya Yapıcıoğlu kimdir
Zekeriya Yapıcıoğlu hakkında bilmedikleriniz...

SAİT ŞAHİN kimdir ?

SAİT ŞAHİN kimdir ?
SAİT ŞAHİN hakkında bilmedikleriniz...