Sayfalar

E-kitap Nasıl Yapılır? 5 Adımda Kendi E-Kitabınızı Hazırlayın

E-kitap Nasıl Yapılır? 5 Adımda Kendi E-Kitabınızı Hazırlayın

Kendi e-kitabınızı hazırlayıp sevdiklerinizle paylaşmak ister misiniz? O zaman 5 adımda e-kitap nasıl hazırlanır, bakalım.

Akıllı cihazların hayatımıza girmesiyle telefon ve tabletlerimize PDF veya e-pub uzantılı kitapları yüklüyor ve istediğimiz yerde okuyabiliyoruz. Şahsen İphone kullanan biri olarak ekranın küçüklüğünden dolayı telefonda okumayı bıraktım. BelkiGalaxy Note gibi büyük telefon kullanıcıları daha rahat okuyordur. Benim tercihim ise İpad. Tablette kitap okumak gerçekten daha güzel, tavsiye ederim.
Birçok kitap sitesi fiziksel kitap yanında e-kitap satışı da yapıyor (bkz. idefix,kitapyurdu vs). Normal kitap fiyatından daha da ucuz olabiliyor. Tabii burada kitap mı / e-kitap mı sorusu gündeme geliyor ki, bunu daha önceki bir yazıda irdelemiştim. Hatta e-bookların geleceğiyle ilgili oldukça güzel bir TED konuşması da var.
E-Book’ların Geleceği
Peki, e-kitap okumak güzel fakat kendi kitabımızı okusak daha iyi olmaz mı? Hele bir blog / web sitesi sahibiyseniz yazı ve görsel içeriklerinizi e-kitap şeklinde hazırlayıp okuyucularınıza ücretsiz sunabilirsiniz. Bu konuda nette yapacağınız küçük bir araştırma, ücretsiz e-kitap sunan bir çok siteyi bulmanızı sağlayacaktır.

Bizim gibi amatör ruhla blog hazırlayanlar dışında globalde başarıyı yakalamış bir çok blog için en istikrarlı içerik pazarlama aracı e-kitap. Bunun yanında organizasyonlar, belli bir konuda uzman firmalar kendi dallarında okuyucuyu bilgilendiren,eğiten ve rehber niteliğinde ücretsiz e-kitaplar dağıtarak kendi marka bilinirliğini artırma peşinde.
E-kitap hazırlamak zahmetli gibi görülebilir fakat sosyal medya ve diğer mecralarda paylaştığımız içeriklerin ömrü oldukça kısa, hele Twitter:)
Dolayısıyla hazırladığınız bir e-kitap, yıllar sonra bile değerini yitirmeyecek ve e-kitabı okuyan kişi, marka/web sitenizin logosu ve yazılı-görsel içeriğinize odaklanacaktır.
Bu uzun girizgahtan sonra 5 adımda kendi e-kitabımızı nasıl hazırlayacağımıza bakalım:
E-Kitap Nasıl Yapılır?
1- İçerik Oluşturma
E-kitap hazırlamanın en sancılı yanı, şüphesiz kitapta yer alacak içeriktir. İnsanlara faydalı olacak içerikler elbette e-kitabınızı anlamlı kılacaktır. Normal bir kitap yazmadığınız için yüzlerce sayfa yazıya gerek yok. Biraz yazı, biraz resim-fotoğraf gibi görsellik, e-kitabınızın okunmasını daha kolay kılacak ve ilgi çekecektir. Devir, görsellik devri. İnsanlar -hele internette- sadece yazı okumaktan sıkılıyor.

2- İçeriği E-Kitap Şekline Dönüştürme
İlk bölüm aslında en zor olanıydı. Bu bölümde, elimizdeki içeriği e-kitap haline nasıl dönüştürebileceğimize bakacağız. Aklınıza Microsoft Wordmü geldi hemen? Bence uzak durun, zira Word insanı oldukça uğraştıran bir program, kullananlar bilir. İçeriği e-kitap haline dönüştürmek için en güzel yollardan biri Microsoft Power Point uygulaması. Sadece sunum yapmak için kullandığımız bu uygulama, aslında epey yetenekli.

Öncelikle slaytta kitap şablonunuzu oluşturun. Şablonunuzu oluştururken dikkat etmeniz gereken nokta, slaytın sol üst köşesinde ve sağ alt köşesinde logonuzun bulunması. Ayrıca web site adresinizi küçük bir şekilde şablonun herhangi bir kısmına yazmayı ihmal etmeyin. Ardından arka plan seçiminizi yaparak slayt şablonunu hazır hale getirin. Bundan sonra hazırlayacağınız her sayfa için bu şablonu kullanın. Şablonu kopyalamak için şablon slaytın üstüne gelerek sağa tıklayabilir ve “slaytı çoğalt” diyebilirsiniz.
Tıpkı sunum hazırlıyor gibi görsellerinizi ve yazılarınızı slayta ekleyin.
Unutmadan: E-kitap hazırlarken ilk 2 sayfa mutlaka “kapak” ve “içerik akışı‘ndan oluşsun. Tıpkı klasik kitaplar gibi.
3- Sosyal Paylaşım Butonları Ekleme

E-kitabınızın hızlı bir şekilde yayılmasını istiyorsanız en kritik nokta sosyal paylaşım butonlarıdır.
Her sayfanın sol alt köşesine ya da istediğiniz bir yerine Linkedin,Twitter ve Facebook paylaş butonlarını ekleyin. Bunu yapmak için:
Twitter  paylaş butonu ekleme: Clicktotweet.com sitesine girin, landing sayfanızın URL’sini ve yazmak istediğiniz bilgiyi ekleyin, generate link tuşuna basın. Size alt kısımda bir link verilecek, bu linki sol alt köşeye koyduğunuz “Twitter’da paylaş” butonuna verebilirsiniz.
Facebook paylaş butonu ekleme: Facebook paylaş butonuna vermeniz gereken link:
http://www.facebook.com/share.php?u=Buraya landing page URL’si gelecek
Linkedin paylaş butonu ekleme: Linkedin paylaş butonuna vermeniz gereken link:
http://www.linkedin.com/shareArticle?mini=true&url=Buraya landing page URL’si gelecek
Not: Sosyal paylaşım butonlarını eklemek ve ölçülebilirlik anlamında verim almak istiyorsanız e-kitabınızın indirileceği e-kitaba özel, ayrı bir sayfa hazırlayın. Bu sayfaya landing page deniyor.
4- Kitap Kapağı Oluşturma
Bir kitapçıda dolaştığınızı düşünün. Kitap kapağı ilginç ve cezbedici ise eliniz o kitaba gidecektir. Aynı şey e-kitap için de geçerlidir. E-kitap kapağının dikkat çekici olması gerekir.
İyi bir kitap kapağı hazırlamak için görseli photoshop, word ya da istediğiniz araç yardımıyla hazırladıktan sonra 3 boyutlu hale getirin.
3 boyutlu kapağı kolayca hazırlamak için: 3dpack.com sitesi işinizi görecektir. Ya da “free e-book cover action” yazarak Photoshop actionları indirebilir, tek tıkla 3 boyutlu e-kitap görselleri hazırlayabilirsiniz.
Unutmayın, görsellik önemlidir.
5- PDF’e Dönüştürme
E-kitap okumak için birçok farklı format var fakat herkesin kolayca okuyabileceği PDF, işinizi kolaylaştıracaktır.

Microsoft Power Point ile hazırladığınız slaytları “farklı kaydet” seçeneğiyle kolayca PDF’e dönüştürebilirsiniz.
Yazının başında e-kitaplarınızı sevdiklerinizle paylaşın dedim ama blogunuzda ücretsiz paylaşıp yeni okuyucular elde edebileceğiniz gibi iyi hazırlanmış bir e-kitabı ilgili kanallarda satarak gelir de elde edebilirsiniz.
Bu yazıyı faydalı bulduysanız paylaşarak daha çok kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Şehid Aytaç BARAN'ın Yaşamı ve şehadeti - Belgesel



Şehid Aytaç BARAN'ın Yaşamı ve şehadeti - Belgesel

9 Haziran günü PKK`liler tarafından kurulan pusuda şehid edilen Yeni İhya-Der Başkanı Şehid Aytaç BARAN`ın Yaşamı ve şehadeti - Belgesel hazırlandı.

Her Gün Bir Ayet Bir Hadis


Her Gün Bir Ayet Bir Hadis

Her Gün Bir Ayet Bir Hadis

01.09.2015 09:31

BUGÜNÜN ÂYETİ

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم

"Soluk soluğa süratle koşan, (koşarken ayaklarını) vurarak ateş çıkaran, sabah erkenden baskın yapan, orada tozu dumana katan ve düşman topluluğunun ortasına dalan atlara andolsun ki, insan gerçekten Rabbine karşı pek nankördür.
Hiç şüphesiz buna kendisi de şahittir.
Hiç şüphesiz o, mal sevgisi sebebiyle çok katıdır.

Acaba o bilmiyor mu ki, kabirlerde bulunanlar çıkarıldığı ve kalplerdeki ortaya konulduğu zaman, işte o gün onların Rabbi kendilerinin her hâlinden mutlaka haberdardır."
(Âdiyât 1-11 )


BUGÜNÜN HADİSİ


Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...

Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)
Hz. Aişe radıyallahu anha anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki:
"Nikah benim sünnetimdendir. Kim benim sünnetimle amel etmezse benden değildir. Evleniniz! Zira ben, diğer ümmetlere karşı siz(in çokluğunuz) ile iftihar edeceğim. 

Kimin maddi imkanı varsa hemen evlensin. Kim maddi imkan bulamazsa (nafile) oruç tutsun. Çünkü oruç, onun için şehveti kırıcıdır."

kutubusitte.6527

dogruhaber.com.tr

Duyuru!

Duyuru!
hepfikirtv.blogspot.com site üzerinde gözüken ve reklamı yapılan tanıtımlardan sorumlu değildir. Site üzerinde görünen herhangi reklama ait ürünleri ve ya ürünlere ait hizmetlerin yer aldığı diğer websitelerini mallarını ve ya hizmetlerini desteklemeyiz ve ya herhangi bir sorumluluk kabul etmeyerek, hiçbir taahhütte bulunmayız...

Duyuru

BLOGUMUZA HOŞ GELDİNİZ DÜŞÜNCELERİNİZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR.! hepfikirtv.blogspot.com

Bizimle İletişe geçin

Ad

E-posta *

Mesaj *

Zekeriya Yapıcıoğlu kimdir

Zekeriya Yapıcıoğlu kimdir
Zekeriya Yapıcıoğlu hakkında bilmedikleriniz...

SAİT ŞAHİN kimdir ?

SAİT ŞAHİN kimdir ?
SAİT ŞAHİN hakkında bilmedikleriniz...